Blog 2

Aap uit de mouw

april 2015

 

Lees verder: Langetenenpolitie
Lees verder: Idem -recherche

Complotdenken

We zijn tuk op complottheorieën. Via de links hieronder komt u op twee artikelen (op webtales en nederlands.nl), waarin er lekker op los wordt gefantaseerd. Want welke aap komt er hoe uit welke mouw?. Zonder er op deze plaats te veel over uit te weiden: er was dus een intimiderende rechercheur, die nauw samenwerkte met iemand van het Openbaar Ministerie. Samen behartigden ze de belangen van de persoon die aangifte had wegens smaad en laster. Onze verschrikkelijke publicaties waren daarvoor de aanleiding. Tussen neus en lippen werden we, buiten de rechter om, gelast om rare-verhalen.nl en eigenlijk alles wat er mee samenhing te verwijderen. Is dat geen censuur?

Dienaren van de wet zijn verplicht om de waarheid te zoeken en te dienen. Zo'n hobbyistisch uitstapje komt de objectiviteit niet te goede. Deze twee functionarissen traden niet op als onderzoekers, maar als advocaten van de aangeefster. Het heeft iets weg van een doorgestoken kaart.

Onthulling

Wij durven er gif op in te nemen, dat de aangeefster dezelfde personen is als dat figuur van het OM. Die rechercheur heeft ongetwijfeld wat met haar en sterker nog: ze hebben samen minimaal een kind. Met die merkwaardige aangifte werd een persoonlijke vete uitgevochten.

De obsessie van die rechercheur was opvallend. Zijn vrouw, vriendin of wat dan ook wenst niet te weten hoe de vork in de steel steekt als het gaat om haar afkomst. Noch hoe haar lieve moeders haar komst hadden geritseld. Hij wilde al helemaal niet weten uit wat voor raar nest zijn wederhelft kwam. En hij en zijn lief gaan klaarblijkelijk van hetzelfde pedagogische misverstand uit, dat haar twee moeders omarmen. Namelijk dat je kinderen tegen de waarheid moet beschermen. De oude beproefde methode wordt dan van stal gehaald: ons werd de mond gesnoerd.

Wanneer u de uitgebreidere versie leest (zie de link "lees verder" in de linkerkolom) zult u merken, dat die absurde actie opeens werd afgebroken. Opgegeven reden: andere prioriteiten. Desbetreffende politiebureau bevindt zich in een - laat ik maar zeggen nogal levendige wijk - waar de politie de handen vol heeft aan executies op straat, berovingen en drugshandel. Mij dunkt voldoende bezigheden, waarmee de voor mij ingestelde speciale taskforce zich beter kan bezighouden. Zonde van tijd, geld, energie en bedenken vandrogredenen, gestopt in een onderzoek naar smaad en laster…De vraag is gerechtvaardigd of dat hele gedoe niet dicht tegen ambtsmisbruik aanschurkt. Lange tenen en vrees voor de waarheid legitimeren niet dat je buiten de rechter om iemand onder druk zet. Alleen omdat het kan, omdat je bij justitie/politie werkt.

Ruiken wij daar niet een vleugje van de geur van persoonlijke banden? Of is het altijd dikke mik, waarbij een erchercheur de aangeefster aanduidt bij de voornaam? Hm, ongebruikelijk voor een zakelijke situatie.

Hierboven is een exercitie in speculatie, maar hij zou wel eens heel erg dicht bij de realiteit kunnen komen… Als dat zo is, dan zouden dienaren van de wet toch wat beter moeten uitkijken als ze persoonlijke zaakjes via deze kanalen te regelen. Voordat je het weet heb je een aanklacht aan je eigen politiebroek wegens ambtsmisbruik.

Ik ben inmiddels ook weer begonnen met naar diverse schrijverssites verhalen te sturen. De eerste pennenvruchten zijn inmiddels geplaatst.

Blogs: begin - 1 - 2- 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10

 


Website templates